Abdullah Gül'den AK Parti'ye sitem

Abdullah Gül'den AK Parti'ye sitem

Hayrunnisa Gül: Abdullah Bey, ben okumayayım diye gazeteleri, haberleri benden kaçırıyor; hatta burada interneti bile kapattırıyor, çok üzüldüm bu dönemde.

20 Ağustos 2014, Çarşamba - 13:54
HİT: 5(0)







28 Ağustos'ta görevi sona erecek olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan'ndan boşalacak genel başkanlık ve başbakanlık makamına ilişkin AKP'de başlayan krizle alakalı kendisine yönelik eleştirilere yanıt verirken “Bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlıkları da gördüm. Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi nasıl davranırsa ben de bundan sonra muhakkak ki öyle davranacağım. Beni bilenler bunu bilir. Beni bilmeyen, yani bizim cenaha yeni giren veyahut da geçmişi çok iyi bilmeyenler bu konuları günlük konuşurlar. İşte onlara da söyleyeceğim, demin söylediğim kadar söylemiş olayım yani saygısızlıklarını bir hatırlatmış olayım, geçeyim. O kadar” dedi.

Çankaya Köşkü’nde verilen son resepsiyonda (19 Ağustos 2014) gazetecilere açıklamada bulunan Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül ise, "Hayatımda hiç üzülmediğim kadar üzüldüm bu dönemde. Abdullah Bey, ben okumayayım diye gazeteleri, haberleri benden kaçırıyor; hatta burada interneti bile kapattırıyor” diye konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer'in "Saygısızlık ettiler" başlığıyla köşesine taşıdığı (20 Ağustos 2014) konuya ilişkin yazısı şöyle:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP’deki ‘yeni cenah’ı ağır sözlerle eleştirdi ve ekledi: Görünen o ki Davutoğlu başbakan.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son dönemde “kendi cenahından” da “saygısızlık” gördüğünü ifade etti. AKP MYK toplantısından iki gün önce yeni genel başkan ve başbakanı açıklayan Gül, başbakanın “gördüğü kadarıyla” Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağını söyledi. Gül, bundan sonraki yaşamını İstanbul’da sürdüreceğini ifade ederken, “Ankara’da olmayı şimdilik düşünmüyorum” dedi. Gül, son günlerin tartışma konusu olan YSK’nin Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını açıklamasıyla Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık görevinin düşüp düşmeyeceği konusunda da “Bir kişinin TBMM üyeliğinin düşüp düşmediğine karar vermek, tespit etmek, Cumhurbaşkanlığı makamına ait değil” ifadelerini kullandı. Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül de eşinin son dönemde kendilerine yöneltilen eleştirilere “kibarlığından” yanıt vermediğini belirterek, “Hayatımda hiç üzülmediğim kadar üzüldüm bu dönemde. Abdullah Bey, ben okumayayım diye gazeteleri, haberleri benden kaçırıyor; hatta burada interneti bile kapattırıyor” diye konuştu.

Gül’ün, Çankaya Köşkü’nde verdiği son resepsiyona Fener Rum Patriği Bartholomeos, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, üniversite rektörleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazeteciler katıldı. Gül, resepsiyondaki konuşmasında görevi süresince Türkiye’nin her bakımdan yükseldiğini ifade ederken şunları söyledi:

“Doğrusunu söylemem gerekirse ben de Çankaya’yı herkese açtım, kapılarımı herkese açtım. Sizin bu ilginizi de karşılıksız bırakmamaya çalıştım. Cumhurbaşkanlığı benim dönemimde sendikaların, hepsini burada görüyorum, esnaf ve meslek kuruluşlarının, odaların en sık uğradıkları ve dertlerini, meselelerini ilettikleri ve bunlara çare aradıkları makam oldu.”

Sosyal medyayı kullanan ilk cumhurbaşkanı olduğuna dikkat çeken Gül, “Belki aranızda da epey takipçi vardır” derken, birçok alanda sosyal sorumluluk projelerine, eşi Hayrünnisa Gül ile öncülük ettiklerini ifade etti.

‘Ahmet Davutoğlu’nu siyasete ben kazandırdım’

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, yeni kabineye ilişkin sorular üzerine AKP kongresinin cumhurbaşkanlığını devretmeden 1 gün önce yapılacağını anımsatarak, şöyle konuştu:

“Partinin kongresi, ben cumhurbaşkanı olduğum, cumhurbaşkanlığını devretmeden bir gün önce olacak. Göründüğü kadarıyla devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet Bey’i, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim. Başbakan olduğumda büyükelçi yaptığımı hatırlarsanız, ondan sonra da Dışişleri Bakanlığım boyunca, beş yıl hep yanımda oldu, beraber olduk. Bizim dava, akım içerisinde bizden sonraki jenerasyonun değerli isimlerinden birisi. Tabii inanıyorum ki çok başarılı olur. Başarılı olması Türkiye’nin başarısı olacaktır. Hepimiz de birikimlerimizle tabii ki destek oluruz.”

‘Saygısızlıkları da gördüm’

Son süreçte yaşanan tartışmalara da değinen Gül, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verirken “Bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlıkları da gördüm” dedi. Gül, şunları kaydetti:

“Bu arada çeşitli yazılanlar, çizilenler konusunda, bir taraftan benim Cumhurbaşkanı olma sürecimde ‘Aman cumhurbaşkanı olmasın’ diyenlerin bana parti kurdurması, yeni, başka cephelere çekmesi, onu gördüm. Bir taraftan da bizim cenahtan yapılan epeyce doğrusu saygısızlıkları da gördüm, bu son süre içerisinde. Bunların hepsini de takip ettim. Çevremdeki herkes nihayette görevini yapıyordu, tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı mevkisinde. Ama doğrusu, bunlar da olağan şeyler. Bundan sonra birikimlerimizi, tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz ki desteklemeye, aktarmaya çalışacağım.” Gül, gazetecilerin “Bu cenah kimler?” sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

‘Halkın ilk müdahalesi 2007’

Cumhurbaşkanlığı makamına siyasi kimliğiyle geldiğini ve tarafsız davranmaya çalıştığını ifade eden Gül, halkın Cumhurbaşkanlığı seçimine katılımının 2007 seçimlerinde yaşandığının altını çizerken, şu ifadeleri kullandı:

“Siyasi kimliği olan, siyasi mücadelesi olan bir kişi olarak geldim. Bundan dolayı da cumhurbaşkanı olmamam için nelerin yaşandığını hatırlarsınız. Cumhurbaşkanı olursam irticanın hortlayacağını söyleyenlerden tutun da her şey oldu. Ama daha sonra da, 2007 seçimleri aslında, halkın Cumhurbaşkanlığı’na ilk müdahalesidir ve o seçimlerin başarımızı da hatırlarsanız, daha sonra da Cumhurbaşkanı oldum. Cumhurbaşkanı olunca da anayasa gereği, anayasaya verdiğim önemden dolayı, siyasi kimliğimi bir tarafa koyup, tarafsızlığımı muhafaza ettim.” Cumhurbaşkanlığı’nın ardından politik kimliğine dönmesinden daha doğal bir şey olamayacağı görüşünü yineleyen Gül, “Tecrübelerimi, birikimlerimi devletime, milletime, içeride, uluslararası faaliyetlerde aktarmak için bundan sonra da bu şekilde hareket edeceğim” diye ekledi.

‘İstanbul’a yerleşeceğim’

Resepsiyonda Cumhurbaşkanlığı görevini devrettikten sonra İstanbul’a yaşayacağına da işaret eden Gül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İstanbul’a yerleşeceğim, biliyorsunuz, Ankara’da şimdi olmayı düşünmüyorum. Türkiye’nin başarısı hepimizin. Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi nasıl davranırsa ben de bundan sonra muhakkak ki öyle davranacağım. Beni bilenler bunu bilir. Beni bilmeyen, yani bizim cenaha yeni giren veyahut da geçmişi çok iyi bilmeyenler bu konuları günlük konuşurlar. İşte onlara da söyleyeceğim, demin söylediğim kadar söylemiş olayım yani saygısızlıklarını bir hatırlatmış olayım, geçeyim. O kadar.”

‘Formalite önemli değil partiliyim’

“AKP’ye ne zaman üye olacaksınız?” sorusu üzerine son Osmanlı veliahtı Ertuğrul Bey’in Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olmaksızın seyehat belgesiyle, tüm dünyayı dolaştığını anımsatan Gül, “Kendisine neden pasaport için başvurmuyorsunuz?” dediğimde “‘Başvuru yaparken, Türk olduğumu söylemem gerekiyor. Ben hepinizden daha fazla Türk’üm’ yanıtını verdi. Ben talimat verdim, formaliteleri biz hallettik. Şimdi de formalite önemli değil, ben bu partinin kurucusuyum” diye ekledi.

Kaynak: www.sonsayfa.com

İLGİLİ HABERLER

Erdoğan yeni Başbakan'ı saat 18.00'de açıklayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bugün MYK'da son HİT: 1 (0)
Erdoğan yeni Başbakan'ı saat 18.00'de açıklayacak

Rusya yardımları Ukrayna'da

Rusya'nın, Ukrayna'ya gönderdiği insani yardım malzemesi taşıyan tırların ilk bölümü HİT: 1 (0)
Rusya yardımları Ukrayna'da

Büyük kongreye 30 bin kişi katılacak

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, her bölgeden partililerin ve HİT: 1 (0)
Büyük kongreye 30 bin kişi katılacak

Baykal ve Önder Sav'ın safı belli oldu

5-6 Eylül'de yapılacak kurultayda Deniz Baykal ve Önder Sav'ın Muharrem HİT: 1 (0)
Baykal ve Önder Sav'ın safı belli oldu

Yargıtay'dan CHP'ye kötü haber

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın AK Parti'yi yönetmesinin Anayasa suçu olduğu iddiasıyla HİT: 1 (0)
Yargıtay'dan CHP'ye kötü haber

Erdoğan 2019'da aday mı?

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Hüseyin Besli, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu HİT: 1 (0)
Erdoğan 2019'da aday mı?

    SGK'dan "muayene ücreti" açıklaması

    SGK Başkanlığı, SGK'sız hastaların devlet hastanelerinde muayeneleri ile ilgili döner HİT: 1 (0)
    SGK'dan

    CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'dan Muharrem İnce'ye destek

    CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında Muharrem HİT: 1 (0)
    CHP'li Dilek Akagün Yılmaz'dan Muharrem İnce'ye destek

    CHP'li Kart Anayasa Mahkemesine başvurdu

    CHP Konya Milletvekili Kart, Başbakan Erdoğan'ın milletvekilliğinin sona erdiği iddiasıyla HİT: 1 (0)
    CHP'li Kart Anayasa Mahkemesine başvurdu

    Metin Feyzioğlu: Aday oluyorum

    Metin Feyzioğlu, CHP Genel Başkanlığı için 'demokratik şartların gerçekleşmesi halinde' HİT: 1 (0)
    Metin Feyzioğlu: Aday oluyorum

    Erdoğan'ın yemin törenine katılacaklar mı?

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli, Tayyip HİT: 1 (0)
    Erdoğan'ın yemin törenine katılacaklar mı?

    Metin Feyzioğlu CHP kararını verdi

    Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP genel başkan adayı HİT: 1 (0)
    Metin Feyzioğlu CHP kararını verdi

      İsrail'in Gazze'ye saldırılarında günün özeti

      İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının HİT: 1 (0)
      İsrail'in Gazze'ye saldırılarında günün özeti

      AK Parti yeni Başbakan'ı bugün açıklayacak

      Erdoğan sonrası Başbakanlık koltuğuna oturacak isim için en kritik gün...Kongreye HİT: 1 (0)
      AK Parti yeni Başbakan'ı bugün açıklayacak

      Bakanlık Facebook'tan ilaç satanları takip ediyor

      Sağlık Bakanlığı, umut tacirlerinin sahte facebook hesapları üzerinden başta kanser HİT: 1 (0)
      Bakanlık Facebook'tan ilaç satanları takip ediyor

      Saat 14'de gözler Ankara'da olacak

      12. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yerine gelecek isim, AK Parti’nin bugün HİT: 1 (0)
      Saat 14'de gözler Ankara'da olacak

      AK Parti'nin yol haritası çizilecek

      AK Parti'de genel başkanlık ve başbakanlık koltuğuna oturacak ismin belirleneceği HİT: 1 (0)
      AK Parti'nin yol haritası çizilecek

      DGS tercihleri bugün alınmaya başlanacak

      Dikey Geçiş Sınavı tercihleri bugün alınmaya başlanacak. Tercih süreci 26 HİT: 1 (0)
      DGS tercihleri bugün alınmaya başlanacak
        • İstanbul'da yangın İstanbul'da yangın
        • Gözyaşları şehit teğmen için aktı Gözyaşları şehit teğmen için aktı
        • 3 Adam: '5 milyon istedik' 3 Adam: '5 milyon istedik'
        • Şehidi 10 bin kişi uğurladı Şehidi 10 bin kişi uğurladı
        • Banka ücretlerinde yeni dönem başlıyor Banka ücretlerinde yeni dönem başlıyor
        • Gaziantepspor'dan Alex De Souza'ya teşekkür Gaziantepspor'dan Alex De Souza'ya teşekkür
        • Tezgahlar 1 Eylül'ü Bekliyor Tezgahlar 1 Eylül'ü Bekliyor
        • Numan Kurtulmuş'dan Başbakan açıklaması Numan Kurtulmuş'dan Başbakan açıklaması
        • Karlıova'da olaylar çıktı Karlıova'da olaylar çıktı
        • Jimmy Durmaz kararını verdi Jimmy Durmaz kararını verdi
        • Dış açıklar 33 milyar dolar arttı Dış açıklar 33 milyar dolar arttı
        • Facebook Messenger'ı olmayan özel mesaj atamayacakHİT: 1 Facebook Messenger'ı olmayan özel mesaj atamayacak (0)
        • Twitter, Türkiye için eleman arıyorHİT: 1 Twitter, Türkiye için eleman arıyor (0)
        • Podolski,Galatasaray'a doğruHİT: 3 Podolski,Galatasaray'a doğru (0)
        • Trabzon ve Karabük'ün maçları hangi kanalda?
        • Obama'dan öldürülen gazeteci için açıklama
        • Beyaz Saray infaz görüntülerini doğruladı
        • İngiliz basını: Kafa kesen IŞİD'li Beatles üyesi
        • Sel Erciyes Dağı'ndan geldi
        • Galatasaray'ın transferi Beşiktaş'tan!
        • Karabük maçı öncesi flaş transfer açıklaması
        • Beyaz Saray'dan IŞİD infaz videosuyla ilgili açıklama
        • Hüseyin Besli: Erdoğan yeniden aday olacak
        • Traşlama olmaz tümü yıkılmalı!
        • Man. United bomba transferi açıkladı!
        • Ice Bucket Challenge'ı başlatan kişi boğuldu
        • Ruiz Werder Bremen'i karıştırdı!
        • Fethullah Gülen'den boş ol çağrısı
        • Podolski,Galatasaray'a doğru
        • Dünyanın dilindeler: Böylesine cesaretli...
        • Mersin'de davul ve zurnayla oğlunu defneden anne konuştu
        • iPhone 6 bekleyenlere kötü haber
        • Erdoğan, adayı açıklayacak
        • G.Saray'da dev maç öncesi büyük sevinç
        • Böyle fark görülmedi! Aktarda 35 pakette 300 TL
        • Yeni başbakanı o açıklayacak
        • Karabük maçı öncesi flaş transfer açıklaması
        • Türkiye'nin doğalgaz ithalatı ve üretimi azaldı
        • Ersin Korkut'tan güldüren savunma
        • Twitter, Türkiye için eleman arıyor
        • Kızını kaybetmek istemeyen annenin ilginç çözümü
        • Elazığ'da düğün dönüşü trafik kazası: 28 yaralı
        • Furkan Doğan'ın ismi Srilanka'da yaşayacak
        • Mou ve Drogba'dan meydan okuma!
        • Günü yükselişle kapattı
        • Yeni başbakan olarak onun ismi geçiyor
        • Borsa günü yükselişle tamamladı
        • Alman başkandan NSU özürü
        • Avcılar'da bir iş yerinde yangın çıktı
        • Serbest piyasada aştın fiyatları
        • Bahçeli yüzük taktı
        • Amy Winehouse'un heykeli dikilecek
        • Devlet Bahçeli genç çiftin yüzüklerini taktı
        • Devletin ayağına gitme dönemi bitmeli
        • Emenike ve Hasan Ali imza dağıttı
        • Filistinlilerin anlattıkları yürek burktu
        • Katliamı yapanlar yargılanmalı
        • Ahmet Davutoğlu genel merkezde
        • Ege Bölgesi'nde 137 kaçak göçmen yakalandı
        • GÜNCEL HABER
        • İstanbul'da yangın İstanbul'da yangın
        • Mehmet Görmez: Zulme ortak olan alimler var Mehmet Görmez: Zulme ortak olan alimler var
        • İşte İDO kaptanının telsiz konuşması İşte İDO kaptanının telsiz konuşması
        • Deniz otobüsü ile sahil güvenlik arasındaki telsiz konuşmaları ortaya çıktı Deniz otobüsü ile sahil güvenlik arasındaki telsiz konuşmaları ortaya çıktı
        • Deniz otobüsü ile sahil güvenlik arasındaki ses kaydı İZLE Deniz otobüsü ile sahil güvenlik arasındaki ses kaydı İZLE
        • YAZARLAR
        • RÖPORTAJ
        Katliamı yapanlar yargılanmalı
        Katliamı yapanlar yargılanmalı
        SMDK, uluslararası toplumdan, Şam'ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silahlarla katliam
        Ajanslar