Kadir Gecesi camiler doldu taştı

Kadir Gecesi camiler doldu taştı

Kur'an-ı Kerim'in vahiy yoluyla Hz. Muhammed'e gönderilmeye başlandığı Kadir Gecesi, camilerde dua ve ibadetlerle idrak edildi.

24 Temmuz 2014, Perşembe - 05:36
HİT: 2(0)







Kur'an-ı Kerim'in vahiy yoluyla Hz. Muhammed'e gönderilmeye başlandığı Kadir Gecesi, Ankara'daki camilerde dua ve ibadetlerle idrak edildi. Kadir Gecesi vesilesi ile Kocatepe, Ahmet Hamdi Akseki ve Hacı Bayram Veli camilerini dolduran Müslümanlar namaz kıldı, dua etti, okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi.
Hacı Bayram Veli Camisi'ne gelenler, yatsı ve teravih namazından sonra türbe ziyaretinde bulundu.

TARİHİ ULU CAMİ KADİR GECESİ'NDE DOLDU TAŞTI

Diyarbakırlı vatandaşlar "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi münasebetiyle tarihi Ulu Cami’ye akın etti.
Kadir Gecesi'nde Diyarbakır’daki camiler doldu taştı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı gecede, Tarihi Ulu Cami başta olmak üzere kentteki birçok Cami’de kendileri ile birlikte getirdikleri yiyeceklerle orucunu açtıktan sonra teravih namazını kıldı. Ellerini semaya kaldıran vatandaşlar dua etti.
Tarihi Ulu Cami’ye gelen vatandaşlardan İrem Cengiz, Sakallı şerif-i ile Hırkay-ı şerif’i görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

SİVAS’TA KADİR GECESİ’NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI


Sivas’ta bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi nedeniyle vatandaşlar camilere akın etti.
Kuran-ı Kerim’in indirildiği ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla Sivas’taki Ulu Cami, Paşa Cami ve Meydan Cami başta üzere tüm camiler doldu. Camilere akın eden vatandaşlar geceyi ibadet ile geçirdi.
Tarihi Ulu Cami’ni teravih namazı için gelen vatandaşlar camide yer bulamayınca çocuk parkı, cadde ve sokaklarda saf tutarak yerlere serdikleri sedirler, kilimler, elbiselerle namaz kıldı. Namaz sonrası eller hep birlikte semaya yükselirken af ve mağfiret için dualar edildi.

Kaynak: www.ihlassondakika.com

İLGİLİ HABERLER

  • YAZARLAR
Ajanslar