Suriye sınırında gerginlik artıyor

Suriye sınırında gerginlik artıyor

Ceylanpınar’ın Suriye sınırında 3 askerin şehit olduğu çatışmanın ardından tansiyon yükseldi.

24 Temmuz 2014, Perşembe - 06:03
HİT: 1(0)







Ceylanpınar’ın Suriye sınırında 3 askerin şehit olduğu, resmi açıklamaya göre 6 PKK/ PYD üyesinin öldürüldüğü çatışmanın ardından, bölgede dün yeniden çatışma çıktı. PYD’li bir grup sınırı geçmek isteyince asker geçiş noktalarını bombaladı. Bir PYD’linin öldürüldüğü belirtildi.

SURİYE SINIRINDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ARTIRILDI

Tansiyonun yükseldiği Suriye sınırında sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Sınırda 3 metre eninde ve 4 metre derinliğinde hendekler kazıldı. Askerin teyakkuz halinde olduğu sınır hattına Şanlıurfa kent merkezinden takviye birlikler sevk edildi. Nöbetçi kulübelerindeki asker sayıları artırıldı, saldırı ihtimaline karşı kulübelere kum torbası takviyesi yapıldı.

PYD'Lİ GRUP MISIR TARLASINDA SAKLANDI

Bu arada çatışmayla ilgili de yeni bilgiler ortaya çıktı. İddiaya göre, sabah saat 08.00 sıralarında 3 askerin şehit olduğu Altıntepe Mahallesi’ne 1 kilometre mesafedeki Maden Mahallesi yakınlarındaki sınır hattında nöbet tutan askerler, silahlı 3 kişinin Türkiye’ye geçmeye çalıştığını fark etti. ’Dur’ uyarısına ateşle karşılık veren grupla çatışma başladı. Askerler telsizle yardım isterken, PYD’li grup mısır tarlasında saklandı. Askerlerin bu durumu fark etti ve çatışma burada devam etti. Yaklaşık 15 dakika süren ve patlamaların ardından zaman zaman dumanların yükseldiği çatışma sırasında tarlada çalışan işçilerin kullandığı barakanın duvarları isabet eden onlarca mermi ile delik deşik oldu. Silahlı gruptan bir kişinin askerlere el bombası atacağı sırada vurulduğu belirtildi.

GENELKURMAY "PYD" DEDİ

PKK, grubun PYD’li olduğunu yalanlarken, bazı yerel kaynaklar “‘IŞİD olabilir” iddiasını ortaya attı. Ancak Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaparak, şu bilgileri verdi:

“PYD/PKK mensubu teröristler tarafından yapılan ve 3 erimizin şehit olduğu silahlı saldırı olayı sonrasında yapılan incelemede, 1 M-16 piyade tüfeği, 2 savunma tipi el bombası, 2 keskin nişancı dürbünü, 2 lazer telemetre, 4 dolu M-16 piyade tüfeği şarjörü, 1 Şehit Bahtiyar Suikast Okulu broşürü, 2 adet Bogok Tori ve Bogok Cudi isim kodlu teröristlere ait terörist kimlik kartı ele geçirilmiştir.”

VALİ: KAÇAKÇI DEĞİL SİLAHLI UNSUR DEDİM

Olaydan sonra ateş açanlar ‘kaçakçı’ dedi öne sürülen Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise Vatan Gazetesi'ne şu açıklamayı yaptı:

“Ben silahlı unsurlar olduğunu söyledim. Olaydan sonra inceleme yapıldı ve kaçakçı olmadıkları, terörist oldukları belirlendi“

Kaynak: www.ensonhaber.com

İLGİLİ HABERLER

  • YAZARLAR
Ajanslar