İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu soğuk hava ve kar yağışı konusunda İstanbullular'ı uyardı.

7 Mart 2011, Pazartesi - 19:51
HİT: 986(1)







Soğuk hava ve kar yağışı konusunda İstanbullular'ı uyaran İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Gece ilerleyen saatlerden itibaren ve yarın poyraz fırtınası etkili olacak. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile sürekli koordine halinde olacağız. Şu anda okulların tatil edilmesi ve özürlü vatandaşlarımızla ilgili ek bir tedbir almayı düşünmüyorum" dedi.

Valilik olarak konuyla ilgilendiklerini ve elde ettikleri bilgileri kamuoyuyla paylaştıklarını ifade eden Mutlu, "Bu çerçevede biz de Afet Merkezimizi bugünden itibaren 24 saat esasına göre takip edeceğiz. Özellikle gece ilerleyen saatlerden itibaren ve yarın poyraz fırtınası etkili olacak. Bununla ilgili İBB Afet Merkezimiz, diğer kurumlarımız, emniyetimiz, garnizonumuz, jandarmamız, elektrik idaremiz, Kızılayımız hep beraber gelişmeleri takip edeceğiz. İstanbulumuzun mevcut hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi noktasında bütün tedbirlerimizi uygulayacağız" dedi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI KULLANILMALI

Vali Mutlu basın mensuplarının "İstanbul'da şuan gözle görülebilir bir kar yağışı var mı?" sorusuna ise "Şu an Çatalca bölgesinde hafif bir kar yağışı var. Ama gelen bilgiler yoğun olacağı yönünde" yanıtını verdi. Vali Mutlu şöyle devam etti: "Bizim en kötüsüne göre hazırlık yapmamız lazım. Arzu ettiğimiz şey şu, vatandaşlarımızın mümkün olduğunca trafiğe özel araçlarla çıkılmamasını, özellikle toplu taşıma araçlarını kullanılması arzu ediyoruz. Yine trafiğe çıkacak olanların zincir, halat bulunması gerekiyor. Emniyet şeritlerinin ihlal edilmemesi de önemli bir konu. Amatör ve küçük balıkçılarımızın gereken tedbirleri almalarını ve uygun yerlerde beklemelerini rica ediyoruz. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile sürekli koordine halinde olacağız. Şu anda okulların tatil edilmesi ve özürlü vatandaşlarımızla ilgili ek bir tedbir almayı düşünmüyorum. Ama yarından itibaren soğuk hava ve kar, ne derece etkili olursa, bunlara ilave tedbirleri kamuoyuyla süratle paylaşacağız."

İstanbul'da beklenen kar başladı!

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nın yüksek yerlerinde başlayan kar yağışı Avrupa Yakası'nın yüksek yerlerinde de etkisini hissettiriyor. Taksim'de kar yağışı aralıklarla devam ederken, Beşiktaş-Ortaköy mevkiinde şiddetli dolu yağışı vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oldu.

Kar yağışı 10 Mart Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da hava sıcaklığı 8–10 derece azalarak, sıfırın altında 2 dereceye kadar düşecek. Yağışlar, hava sıcaklığının düşmesiyle karla karışık yağmura, sabah saatlerinden itibaren de kara dönüşecek. Kar yağışı, 10 Mart Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edecek.

Rüzgar hızını artırarak, fırtına ve tam fırtına seviyelerine ulaşacak. Saatteki hızı 80-100 kilometreye ulaşması beklenen fırtına nedeniyle kar yağışının tipiye dönüşmesi ve görüş mesafesinin trafikte aksamalara yol açması öngörülüyor.

AKOM KAR VE TİPİYE KARŞI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle AKOM'da, 772 araç ve iş makinesi, 3 bin 343 personel, 154 bin 82 ton tuz, 1800 ton solüsyon hazır bekletiliyor.

Ayrıca AKOM, ekiplerini kentin önemli noktalarında konuşlandırdı. Olumsuz hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları kapsamında, 43 adedi birinci öncelikli olmak üzere, 255 güzergahta toplam 2 bin 833 kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlarda çalışma programı uygulanıyor.

İlçe belediyelerine ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak. 1800 ton solüsyon 82 ayrı noktada depolandı. İhtiyaç halinde Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü tesislerinde üretime geçilecek.

Her bölgenin öncelikli güzergahları belirlendi, istasyonlar oluşturuldu. Yağış öncesi ve yağış anında ana arterlere, katılım noktaları, kavşaklara ve E-5'e müdahale edilecek.

Karla mücadele ekipleri, ana arterlerin dışında, meydanlarda, üst ve alt geçitlerde, vapur iskelelerinde, otobüs duraklarında, hastane, üniversite ve okulların giriş çıkışlarında yağışıyla birlikte çalışmalara başlayacak.

İSTANBUL 9 BÖLGEYE AYRILDI

Olumsuz hava koşullarıyla ilgili çalışmalar için İstanbul 9 bölgeye ayrıldı. 1. Bölge; Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören, Zeytinburnu, 2. Bölge; Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt, 3. Bölge; Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Şişli, Sarıyer, 4. Bölge; Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Sultangazi, Eyüp, 5. Bölge; Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, 6. Bölge; Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir, 7. Bölge; Adalar, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla, 8. Bölge; Beykoz, Sancaktepe, 9. Bölge; Şile, Çekmeköy'den oluşuyor. İstanbullular'ın sorunsuz bir kış geçirmeleri için Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele araçlarını ve erken uyarı sistemlerini kullanacak.

Araçların, belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM'dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Sokakta yaşayan vatandaşlar için toplama merkezleri hazırlandı. Vatandaşlar zabıta, polis, ambülanslar ile toplanarak bakımları yapılacak, spor salonlarında veya otellerde misafir edilecekler. 255 müdahale güzergahında yapılacak çalışmalarla, buzlanma 3 saat önceden tespit edilecek ve ekipler bilgilendirilecek. Ekipler, son 45 dakikada sevk ve idare edilecek. Zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımı önlenecek.

Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, meydanlar ve yaya geçitlerinde görev alacak. İETT ve metrobüs yollarında kar temizleme çalışması yapılacak. Kritik kavşaklarda 21 kurtarıcı ve çekici, yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.

KADİR TOPBAŞ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AKOM) gelerek beklenen kar yağışına yönelik alınan önlemleri yerinde inceledi.
İstanbul'da hava koşulları kaynaklı bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Topbaş, şunları söyledi:
''Bu geceden itibaren hava soğukluğunda 8 ile 10 derece bir düşüş olacak. Sıcaklığın -2 derecelere düşeceğinden bahsedildiği için AKOM'da bugün 15.30 itibariyle olağanüstü hal durumu gibi bütün ekibimiz işinin başına geçti. Tabii bizim geçmiş yıllardan deneyim ve tecrübemiz var. Başarılı bir mücadele yaptık. Ve ekipmanımız buna göre oluşturulduğu için bu konuda başarılı olacağımızı da ifade etmek istiyorum.

İDO SEFER YAPAMAYABİLİR

Kadir Topbaş, bugün itibariyle hissedilecek olan fırtına boyutundaki hızı 80 ile 100 kilometreyi bulacak rüzgarın açık denizlerde etkili olma ihtimali var olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Belki de İDO'nun sefer yapma ihtimali olmayabilir. Buna göre Marmara'da deniz yolunu kullanmak isteyenlerin daha dikkatli olmaları gerektiğini özellikle belirtmek istiyorum. Yani gemi seferlerinde hassas davranılmalı. Belki iptal edilebilir. Şu an için İstanbul sınırları içinde bulunan 255 noktada toplam 2 bin 833 kilometre yol ağımız, birinci öncelikli sorumluluk alanımızdır.''

DMÜ GENEL MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, soğuk hava ve kar yağışının yarından itibaren ülke genelinde etkisini artıracağını belirterek, sıcaklıkların iç bölgeler başta olmak üzere 8-10 derece azalacağını bildirdi.

Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışlı havanın cuma gününe kadar artarak etkisini sürdüreceğini belirtti.

Yarın, ülke genelinde yağış beklendiğini ifade eden Çağlar, yağışların Marmara'da İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik, Ege'de Afyon, Uşak, Kütahya, İç Anadolu'da Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir ve Konya'nın kuzey ilçeleri, Batı ve Orta Karadeniz ile Isparta, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olmasının beklendiğini dile getirdi.

Çağlar, Adana, Osmaniye, Mersin, Hatay ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak öngördüklerini belirterek, ''Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği, iç ve batı bölgelerde hava sıcaklığının 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Kuzey, iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor'' dedi.

Mehmet Çağlar, cuma gününe kadar beklenen hava durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:


''Yarından itibaren iç ve batı bölgeler başta olmak üzere hava sıcaklığı 8-10 derece azalacak. Çarşamba günü; Marmara'nın doğusu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Amasya, Tokat, Yozgat, Sivas, Kayseri, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar, Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli sağanak bekleniyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği, güney bölgelerde hava sıcaklığının 8 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, kuzey, iç ve doğu bölgelerde orta kuvvette ve kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Perşembe günü; ülkemizin büyük bir bölümünde devam edecek yağışların, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği, güney bölgelerde hava sıcaklığının 6 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Ege ve Akdeniz kıyılarında hafif, kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.''

Çağlar, Cuma günü kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla devam edecek kar yağışının, Cumartesi günü batı kesimlerde etkisini kaybedeceğini, hava sıcaklığının batı bölgelerden başlayarak artacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Mehmet Çağlar, vatandaşların, kuvvetli sağanak yağış, kuvvetli kar yağışı, poyraz fırtınası, buzlanma ve don olayı, doğu bölgelerde görülebilecek çığ tehlikesi ile ani sıcaklık düşüşü nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

Kaynak: bugun.com.tr

YORUMLAR

(1)
  • volkan 2013-01-07 22:49:55 okul tatilmi bildirilsin lütfennn

İLGİLİ HABERLER

Kanser evlattan mahrum etmesin!

Çağın vebası çocuk hayalinize engel değil. Kemoterapi ve radyoterapiye başlamadan HİT: (0)
Kanser evlattan mahrum etmesin!

Meteoroloji uyardı! Kar geliyor

Türkiye'nin pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı HİT: 1 (0)
Meteoroloji uyardı! Kar geliyor

Barcelona maçında bomba paniği

Euroleague C Grubunda oynanan Panathinaikos-FC Barcelona Regal maçında yapılan bomba HİT: 2 (0)
Barcelona maçında bomba paniği

Gürsel Tekin'den ''Fethullah Gülen'' yorumu

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Fethullah Gülen için yakalanma kararının HİT: 2 (0)
Gürsel Tekin'den ''Fethullah Gülen'' yorumu

Müftü, piyango "Haram" dedi

"Kumarın her cinsi İslam'da haram kılınmıştır. Çünkü..." HİT: 4 (0)
Müftü, piyango

B20 temsilcileriyle bir araya geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, B20 Türkiye temsilcileri ile Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde HİT: 4 (0)
B20 temsilcileriyle bir araya geldi

    Gri, siyah nokta ve şekiller görme

    O. MURAT UYAR   HİT: (0)
    Gri, siyah nokta ve şekiller görme

    Bursasporlu futbolcuya bir ceza daha

    Kardemir Karabükspor maçında bilinçli kart gördüğü gerekçesiyle PFDK'ya sevk edilip HİT: 2 (0)
    Bursasporlu futbolcuya bir ceza daha

    ''Hakem verdiyse penaltıdır''

    Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe son dakikalarda penaltıdan HİT: 2 (0)
    ''Hakem verdiyse penaltıdır''

    İstanbul trafiğine "Havalı" çözüm!

    "Çok havalı" ulaşım... HİT: 4 (0)
    İstanbul trafiğine

    Polis müdahale etti!

    Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda 3 HİT: 2 (0)
    Polis müdahale etti!

    1 saat görüştüler

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan HİT: 4 (0)
    1 saat görüştüler

      Günlük burç yorumları (20 Aralık 2014)

      Ayşegül Kuyumcu Türker'den 20 Aralık 2014 burç yorumları... Koç, Balık, HİT: (0)
      Günlük burç yorumları (20 Aralık 2014)

      Maçtaki bomba ihbarı asılsız çıktı

      Euroleague C Grubunda oynanan Panathinaikos-FC Barcelona Regal maçı yapılan bomba HİT: 1 (0)
      Maçtaki bomba ihbarı asılsız çıktı

      Kaptandan 3 puan

      Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Kayseri Erciyesspor'u HİT: 2 (0)
      Kaptandan 3 puan

      İlk yarıda beraberlik

      Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe maçının HİT: 1 (0)
      İlk yarıda beraberlik

      TBMM Başkanı: ''Maç kalabalığı gibi oluruz''

      TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Dilimizden düşürmediğimiz çağdaş toplum olmak istiyorsak, HİT: 2 (0)
      TBMM Başkanı: ''Maç kalabalığı gibi oluruz''

      ''2 F-35 siparişi verildi''

      Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, F-35 uçaklarının Müşterek Taarruz Uçağı HİT: 2 (0)
      ''2 F-35 siparişi verildi''
        • 'Ankara'da diz çökenlerden değiliz' 'Ankara'da diz çökenlerden değiliz'
        • Amasya'da korkutan deprem! Amasya'da korkutan deprem!
        • Kayseri'de tartışmalı penaltı! Kayseri'de tartışmalı penaltı!
        • Kuzey Kore'ye gereken karşılık verilecek Kuzey Kore'ye gereken karşılık verilecek
        • Pınar Selek hakkında karar çıktı Pınar Selek hakkında karar çıktı
        • Dev yatırımın temelleri atıldı Dev yatırımın temelleri atıldı
        • Pınar Selek beraat etti Pınar Selek beraat etti
        • Erciyes-Fenerbahçe maçı öncesi kavga! Erciyes-Fenerbahçe maçı öncesi kavga!
        • Küba'da cami inşa edilecek! Küba'da cami inşa edilecek!
        • Dünya devi Petkim'e ortak oldu! Dünya devi Petkim'e ortak oldu!
        • 'Öcalan kararını verdi' 'Öcalan kararını verdi'
        • Perinçek: Bu Erdoğan'ın operasyonu değilHİT: 5 Perinçek: Bu Erdoğan'ın operasyonu değil (0)
        • Askere Başbakan zırhıHİT: 3 Askere Başbakan zırhı (0)
        • Savcıdan Gülen için kırmızı bülten talebiHİT: 3 Savcıdan Gülen için kırmızı bülten talebi (0)
        • 2 milyonluk broker asılı bulundu
        • Röportaj filmi ABD'nin ulusal güvenlik sorunu oldu
        • Charles F. Hunter ve Ramadan Çaysever’in resmi davetiyesi
        • Peşmerge Şengal Dağı'na ulaştı
        • Ata ile Özge'nin ayrılığında yeni iddia
        • Cep telefonunuz ısınıyorsa dikkat!
        • Pınar Selek için beraat kararı
        • Küba'da cami inşa edilecek!
        • Türkiye Kupası'nda yılbaşı sürprizi!
        • Dev yatırımın temelleri atıldı
        • Şanlıurfa'da polis aracı devrildi
        • Ekrem Dumanlı ile ilgili çarpıcı sözler!
        • AB liderlerinden yatırım paketine onay
        • Özal'ın oğlu yeni partisini tanıttı
        • Obama Sisi'ye 'kaygılarını' bildirdi
        • 'AB'nin yaptığı küstahlıktır haddini bilmezliktir'
        • e-Devlet kullanıcısı 20 milyona yaklaştı
        • Afganistan ekonomisi çökmek üzere
        • Katar Emiri'ni MİT Müsteşarı karşıladı
        • Almanya‘da ki mültecilere sınır dışı şoku!
        • Kupada program belli oldu
        • Halka açılana vergi indirimi geliyor
        • Avustralya'da çocuklara bıçaklı saldırı: 8 ölü
        • Yalova Belediye Başkanı: Yine ağaç keserim
        • 'Çözüm süreci tüm bölgeler için önemli bir adımdır'
        • Çözüm sürecini desteklemeyi sürdüreceğiz
        • Ata Demirer ve Özge Borak ayrılığıyla ilgili şok iddia
        • Mahkeme, Fethullah Gülen‘in yakalanmasına karar verdi
        • Tüketiciye haklarını Mahir-Elif anlatacak
        • Ünlü iş adamı kızını eve kapattı
        • Jandarma'dan ilk ders
        • Yaşayan en seksi kadın Kate
        • Evleniyorlar
        • Başkan Topbaş'a yılın en iyisi ödülü
        • Sabancı, Teknopark'ta geleceğin temelini attı
        • Hastanelerde 'Rönesans'a 2.5 milyar $ yatırım
        • Faturadan icraya son 
        • Ortadoğu'nun refah feneri
        • Kanser evlattan mahrum etmesin!
        • Gri, siyah nokta ve şekiller görme
        • Günlük burç yorumları (20 Aralık 2014)
        • İsrail'den Gazze'ye hava saldırıları
        • Obama'dan Keystone XL Petrol Boru Hattı eleştirisi
        • Ataman'a TOP 16 jesti!
        • 'Cenk ve Demba Ba'yı bana ver doktor'
        • YAZARLAR
        • RÖPORTAJ
        İlave vergiler gündeme gelebilir
        İlave vergiler gündeme gelebilir
        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler
        Ajanslar